Ako sa Bounce rate zo dňa na deň na polovicu prepadol

Pre čitateľov používajúcich štatistické nástroje Google Analytics nie je tento pojem neznámy. No predsa si neodpustím aspoň párslovný popis. Bounce rate udáva počet návštevníkov stránky, ktorí pri vstupe už neklikli na jej ďalší odkaz ale ju hneď opustili. Vysoký Bounce rate teda znamená, že ľudí stránka nezaujíma, alebo...

Výsledky volieb z pohľadu SEO

Už takmer každý rok sa stretávame s voľbami, je jedno či ide o prezidentské voľby, parlamentné, voľby zástupcov samosprávy a podobne. O ich priebehu sa veľa dozvedáme najmä z médií. Je však veľa ľudí, ktorí majú snahu vyhľadávať aktuálne výsledky volieb online na internete.

BMW - rovnaký obsah na veľa doménach

BMW (Bayerishe Motoren Werke) - je nemecký výrobca automobilov, motocyklov a motorov. Hlavné sídlo spoločnosti je v súčasnosti v Mníchove. I keď začiatok určite pôsobí, akoby nesúvisel s témou, v ktorej je zaradený (SEO optimalizácia), opak je pravdou.

Pagerank, je skutočne taký dôležitý?

Tvorcovia webových projektov, ale často aj sami zadávatelia sú v poslednom čase akoby posadnutí naháňaním sa za čo najvyšším pagerankom.

Fulltextové vyhľadávače

Vyhľadávanie na internete patrí medzi časté činnosti väčšiny používateľov. Veľkú a obľúbenú skupinu internetových vyhľadávačov tvoria takzvané fulltextové vyhľadávače. Najznámejšie u nás sú Google, Jyxo (využiva ho Azet.sk, Atlas.sk) a Morfeo (Centrum.sk).

SEO - Search Engine Optimization

Na tému Tvorba webových stránok už boli popisané množstvá návodov a príručiek. Veľká časť z nich sa zaoberá iba grafickým stvárnením stránok, no o optimalizácii pre vyhľadávače v nich nie je ani zmienka.