Ach, tie Vianoce

Blížia sa Vianoce, nastal čas zháňania darčekov. Všade je vianočná výzdoba a obchodníci sa snažia ponúkať čo najpresvedčivejšie svoj tovar. A samozrejme aj naši mobilní operátori nemôžu počas tohto obdobia, zaháľať.

Predvianočný čas posledné roky pôsobí ako obdobie kedy kupujeme telefóny, s radosťou čakáme v nekonečných radoch a s úsmevom podpisujeme zmluvy s niekoľkostranovými dodatkami, ktoré si v tom zhone ani nestihneme prečítať.

Prekvapenia nastávajú až po vytriezvení z vianočnej eufórie, kedy postupne zisťujeme, že aj "nekonečno" je vlastne konečné a má presne definovaný limit. Že tá fantastická služba, ktorá ma stojí "len" XXX korún mesačne je mi v podstate úplne zbytočná. Potom príde Štedrý deň, kedy našťastie všetko predvianočné šialenstvo čiastočne utíchne, ale prichádza ďalšia rana v podobe desiatok sms správ. Tieto vianočné priania určite najviac potešia našich mobilných operátorov. Keď si spomeniem na minulý rok, prišla mi každá sms v priemere 5 krát (teda presnejšie povedané, rovnaké znenie od rôznych ľudí). Ale najviac ma potešili aj tak tie, ktoré možno neboli až tak kvetnato napísané, ale boli úprimné a hlavne vlastné... (aj tu platí, že menej je niekedy viac) Verím, že sa dožijem časov, kedy sa budú Vianoce niesť v znamení kľudu a pohody, a nie stále sa opakujúcich reklám na výhody, ktoré možno až takými výhodami nie sú.